Державний концерн «Укроборонпром» та Український фонд стартапів (USF) спільно з Урядом реалізовують програму грантової підтримки проєктів подвійного призначення, які сприятимуть підвищенню обороноздатності країни та її швидкій післявоєнній відбудові. Сума гранту складає до $35 000 доларів США. Йдеться, передусім, про індустрії оборони, інфраструктурної відбудови, кібербезпеки тощо.

Щодня до Концерну надходять запити від науковців та стартаперів, які пропонують на розгляд свої розробки. Винаходи, які потенційно можуть посилити Збройні сили України та дати поштовх до розвитку інноваційних технологій. Саме для цього Укроборонпром та USF уклали Меморандум про співпрацю.

“Наразі триває прийом заявок на участь в програмі, а також набір експертів для їх оцінювання в галузях оборони та інфрастуктурної відбудови. Тож ми пропонуємо тим, хто має досвід роботи в вищезазначених індустріях та шукає можливості для втілення своїх ідей, долучитися до цієї програми. Заявки від учасників приймаються на постійній основі за посиланням: https://cutt.ly/KJksODk. Потрапити ж до команди експертів можна, заповнивши анкету на сайті Фонду: https://portal.usf.com.ua/apply-as-an-expert”, – йдеться на сторінці концерну у “Фейсбук”.