Петро Солтис (Здолбуново, Рівненська область) привезе наступного тижня до Черкас свою книгу власну книгу «370 днів у камуфляжі». Він воював у складі дивізіону 44-ої окремої артилерійської бригади і книга присвячена подіям 2014-2015 років, бойовому шляху, який пройшов дивізіон, як воював, як складалися долі побратимів, пише “Прочерк”.

Підрозділ бійця базувався поблизу Горлівки на Донеччині та на Луганщині неподалік Кадіївки – колишнього Стаханова.

Понад рік Петро Солтис вів воєнний щоденник. У ньому захисник описав бойові зіткнення з терористами, смерть побратимів та будні на передовій.blank

«Усвідомлюючи те, що я іду на війну, і розуміючи, що повернутися з війни живим шансів 50 на 50, я хотів залишити по собі для сім’ї для своїх дітей якусь згадку, про те, як я себе вів, саме захищаючи нашу країну», – каже Солтис.

Нещодавно автор побував з презентацією книги на першому в Дніпрі книжковому фесті «Book spase».

blank

«Потрібно, щоб суспільство знало, що відбувалося і відбувається сьогодні на фронті. Ця правда необхідна для суспільства, і певний відсоток людей довів, що йому це цікаво, війна в їх серці, вони переживають і ці події їх хвилюють. Але більшість, як і всюди в нашому суспільстві на сьогодні, показала свою позицію до цього сегменту літератури і до цієї теми, а саме – байдужість. Це прикро, але маленькі кроки долають велику відстань», – переконаний Солтис.

blank

Зустріч з автором в Черкасах відбудеться 13 жовтня, у суботу, в міській бібліотеці №7 за адресою вул. Пацаєва, 20 о 12-й годині