Випускниця Шевченківського коледжу Вікторія Маляр ініціювала благодійний збір грошей на ліквідацію наслідків вибуху банкомата. Звернення опублікувала на своїй сторінці у Фейсбуці, пише видання Вісті Черкащини.

«Я впевнена, що той випускник, який досяг значних висот, може перерахувати немалу суму. А той випускник, у якого ще все попереду, також допоможе коледжу. Адже всім відомо, що “з миру по нитці, вбогому сорочка”. Навіть 10 гривень – це допомога. Я не хочу вірити в те, що мій заклик залишить когось байдужим. Директор коледжу Потабенко Олександр Анастасійович надав номер рахунку, на який ми з Вами перерахуємо кошти для ремонту. ВСП Шевченківський коледж УНУС Україна, 20214, с. Шевченкове Звенигородський р-н Черкаська обл. Код ЄДРПОУ 00729116 IBAN UA 0882 0172 0313 2610 0530 1005 943 в ДКСУ м. Київ. Благодійні внески. Якщо в когось виникають питання відносно достовірності інформації, то звертайтесь до директора Шевченківського коледжу Потабенка О.А. Номер телефону 0961005000», – йдеться в тексті повідомлення.

Директор коледжу Олександр Потабенко підтвердив інформацію. Каже, треба  приблизно 70 тисяч гривень на відновлення.

– Ми попередньо визначили вартість, то треба приблизно 70 тисяч гривень, – каже Потабенко. – Я от тільки замовив вікна, замість пошкоджених вибуховою хвилею. То лише на них необхідно 9 тисяч гривень. Ідея зібрати благодійну допомогу належить нашій колишній студентці. Пізніше й ми викладемо таке прохання на нашій сторінці. Чи допоможе нам банк, поки не знаю. Приїжджав експерт зі страхової компанії. Мають нам виплатити компенсацію. Але нас попередили, що на значні кошти розраховувати не варто.

Нагадаємо, у селі Шевченкове на Звенигородщині зловмисники підірвали газом банкомат. Вибухом знищило вхідне приміщення до студентського гуртожитку та вибило вікна. В будівлі на той момент нікого не було.