Минулого року смілян тішив приємний креатив – алея парасольок, яка прикрашала центр міста. Щоправда, легко і просто у нашому місті нічого не робиться. Навколо алеї парасольок вчинилося кілька скандалів, перші зонтики зламав перший же вітер, бюджетні кошти було витрачено без конкретного звіту… Проте приватні підприємці та ГО «Сміла своїми руками» якось врятували ситуацію. Андрій Черничко закупив нові якісні парасольки і прослідкував, щоб їх міцно закріпили, пише Сміла.UA.

Восени парасольки зняли та поклали на зберігання.

Весною їх не вивісили через карантин… Зараз карантин послаблений і можна повернутися до цього питання та прикрасити наше місто сучасною задумкою з парасольками, але…

Андрій Черничко розказав, що кілька разів говорив про відновлення алеї парасольок із першим заступником міського голови. Вішати парасольки на старому місці, біля школи мистецтв, недоцільно. Там і так вже є красива нічна підсвітка. Для парасольок треба знайти інше місце. Можна на бульварі Бобринського. Але треба розрахувати, щоб це місце було безпечним для перехожих, щоб враховувалась роза вітрів, парусність, аби не повторити помилки минулого року і ті зонтики не пошматував вітер.

Проте місцевій владі це питання не цікаве. Порозуміння так і не знайшли. Не можуть обрати місце і виділити кошти на будівництво підвісної конструкції та закріплення цих парасольок.