День Державного прапора України, який відзначався у неділю, 23 серпня, в Каневі цьогоріч пройшов спортивно і… мокро. Цього дня в нашому місті вперше відбулися змагання з плавання на Дніпрі – «Байда. Натуральна Заруба».

«Реальна заруба», – ділилися враженнями учасники запливу, виходячи з води. Випробувати себе на витривалість та «підкорити» канівське Дніпро зголосилося близько 30 спортсменів з усієї країни – Києва, Черкас, Харкова, Запоріжжя, Кременчука тощо.

blank

Серед них були як професійні спортсмени, так і аматори. Дніпро немає обмежень і щодо статі чи віку. У запливі брали участь і чоловіки, й жінки. Найменшому учаснику виповнилося 14 років, найстаршому – 72.

Взяв участь у запливі і житель Канева Віктор Шевчук. Його підтримувала та вболівала сім’я, друзі та все місто.

Одягнувши гідрокостюми та пройшовши інструктаж після старту, який подала козацька гармата учасники пішли в воду.

blank

Дистанція для всіх однакова – 3 км. Її було розмічено буями. Безпеку на воді забезпечували за допомогою катерів, які супроводжували учасників.

Кожен подолав шлях за свій час. Так, найпершим прийшов професійний плавець Олександр (19 р.) з м. Бровари, який в рамках «Заруби» провів своє тренування, готуючись до змагань, тому його результати не враховували.

Відтак, перше і друге місця посіли син і батько Артем і Сергій Манакови з Києва. «Бронзу» взяв Антон Зайцев з Броварів.

blank

Серед жінок всі призові місця дісталися киянкам. Першою прибула Анна Коновалова, «срібло» у Аріни Тарасевич, а «бронза» – у Наталії Ступак.

blank

Усі переможці були нагороджені медалями, грамотами та подарунками. Окрім того, в рамках заходу було проведено лотерею. Щасливий номер, дістався найстаршому учаснику Олександру Рекункову (72 роки) з Черкас. Для нього разом із дружиною проведуть ексклюзивний тур на озеро Бучак, що на Канівщині. Також всіх учасників частували козацькою кашею та запрошували відвідати Тарасову гору і музей Тараса Шевченка.

Організатори змагань – громадська організація «Я Громада» на чолі з Людмилою Курочокою та Олександром Колошою.

blank

– Висловлюю велику вдячність організаторам та всім, хто долучився до проведення заходу, і чекаю вас у Каневі в наступному році, – наголосив Канівський міський голова Ігор Ренькас. – Обіцяю всебічну підтримку та сподіваюся, що з кожним роком учасників ставатиме дедалі більше.

blank