У 11 багатоквартирних будинках Лисянки, в тому числі адмінбудинку, другий тиждень немає води. Вийшла з ладу основна свердловина. Воду качають додатковою. До того ж за словами жителів, у селі Семенівці, де розташовані кілька свердловин, рекордно впав рівень води. У мешканців багатоповерхівок нерви не витримують. Пише видання “Вісті Черкащини“.

-Накипіло, живемо наче в середньовіччі. На 4-5 поверхах вже три дні не було води. Так, я знаю проблеми з трубами, які можуть не витримати натиску води. Але ж триває роками, і ніхто нічого не робить. Як ви гадаєте, скільки я, жінка можу принести відер води на п’ятий поверх? Та й взагалі, чому я маю її носити, адже я за воду плачу гроші? – обурюється Оксана Осташевська.

Володимир Бровченко каже, що води не буває по кілька днів поспіль. -Вихід один – беру пластмасові сулії на 6 літрів і йду до джерела. Більшість, правда, возять кравчучками, але є такі, що йдуть пішки. Вода там добра, але важко носити. Півтора кілометри з повними руками – тяжко. Особливо, коли йти треба під гору, а тобі вже 69 років. Сьогодні, правда, під будинки привезли бочку з 5 тисячами літрів води. Це, кажуть, ініціатива депутата селищної ради Павла Лобоцького. Відразу вишикувалася черга з бутлями і відрами, як у блокадному Ленінграді.

– Зима була безсніжною, перша половина весни видалася бездощовою, пояснює ситуацію селищний голова Юрій Корнієнко. – Рівень води суттєво впав. А тут ще й вийшла із ладу основна свердловина. Водогону й свердловинам уже майже 50 років. Вони були збудовані в 1970-их роках. Можете уявити, який у них технічний стан. Ємність на 600 кубометрів води зранку стараємося наповнити, але цього для всієї Лисянки явно не вистачає. Минулого року мали інфраструктурну субвенцію від Кабінету міністрів, але тоді ще всі свердловини працювали. Цього року субвенцію вже не дали. Я звернувся до районної ради за допомогою, але знову відмовили. Нам треба дві свердловини. Вивчали кілька пропозицій: одна була за 470 тисяч гривень, інша – за 290. Зрештою знайшли виконавців, які погоджуються зробити за 230 тисяч гривень.

Минулої п’ятниці відбулася сходка жителів багатоповерхівок, на якій вирішили спільно будувати у дворі на вулиці Київській водопровідну колонку. Раніше тут була криниця, але її з невідомих причин засипали.