Одним із нестандартних підходів для забезпечення якісного навчання дітей мов є створення відповідних літніх таборів. Такі мовні табори покликані спонукати школярів практично застосовувати знання з мов, отримані протягом навчального року. У таборах діти мають можливість спілкуватися іноземними мовами та застосовувати їх у різних формах діяльності: в ігрових та концертних програмах, театральних виставах тощо, зазначають в управлінні освіти і науки Черкаської ОДА.

У структурі повідомляють, що цього літа в області відпрацювало вже 304 мовних табори. А це – понад 7 200 школярів. До цієї роботи залучили 18 волонтерів із різних країн, а саме: США, Канади, Англії, Болгарії, Іспанії, Франції, Туреччини, Саудівської Аравії. Між тим, в межах спільного проекту GoGlobal та Міністерства освіти і науки України GoCamp працювало 20 таборів, де відпочивало й навчалось близько тисячі дітей.

Зауважимо, завдання мовного табору – показати дітям інший, відмінний від шкільного стиль викладання, де акцент ставиться на практичну частину і знання, які можна застосувати пізніше і в інших ситуаціях. Це значно відрізняється від звичного багатьом батькам теоретичного підходу до освіти. Саме через таку діяльність діти істотно розширюють свій кругозір і дізнаються багато нового. Літні мовні табори проводять під час найдовших канікул, коли школярі потребують відпочинку. Саме тому вивчення іноземних мов у жодному разі не повинно перетворюватися на продовження навчального процесу. Основна мета мовних таборів – зацікавити учнів іноземними мовами та сприяти самостійній підготовці вдома.

За інформацією Черкаської ОДА.