Шкарпетки, білизна та навіть старі ікони — у Черкасах волонтери прибрали територію поблизу пляжу “Живчик”. Зібрали понад пів тонни сміття. Це утричі менше, ніж торік, розповіла Суспільному координаторка Всеукраїнського молодіжного руху “Let’s Do It Ukraine” Олена Огінська.

Зі слів Олени Огінської, до прибирання долучился 25 волонтерів:

“Всесвітній день прибирання ми підтримуємо вже не перший рік. Цей не став винятком, оскільки наша спільна мета — формувати культуру чистоти серед населення міста Черкаси та області. Тому діємо злагоджено задля кращого результату”, — розповіла Огінська.

Серед волонтерів — начальник відділу молодіжної політики, оздоровлення, протидії торгівлі людьми, гендерної рівності Олександр Красюк. Розповів, що також заохочують людей до цифрового прибирання:

“Зі свого боку долучаємося до цифрового прибирання та робимо все можливе, щоб більше людей дізнавалося про його важливість”.

На Черкащині акція з прибирання триватиме до 25 вересня, розповіла Олена Огінська. Долучитися до Всесвітнього дня прибирання можна всім охочим будь-яким зручним форматом:

“Цифрове прибирання — в будь-якому місці та в будь-який час. Видалення зайвої інформації зі своїх гаджетів, хмарних сховищ, електронних та інтернет-ресурсів дозволить розвантажити центри баз даних, на підтримку яких витрачається величезна кількість енергії. Це прибирання зменшить кількість викидів CO2 в атмосферу”, — додала Олена.