Із перших днів бойових дій на східних кордонах України в Черкасах, як і в інших містах, сформувався сильний волонтерський рух. Допомагають усім, чим тільки можуть. Одними із таких активних помічників для наших військових є «Черкаські павучки», які плетуть маскувальні сітки. Щоб захистити життя оборонців, працюють щодня із 2014-ого року. Десять останніх місяців це спорядження виготовляють у одному з кабінетів на шостому поверсі в Черкаській міській раді. Повідомив на Фейсбуці міський голова Черкас АнатолійБондаренко.


“Сьогодні, напередодні Міжнародного дня волонтерів, проголошеного Генеральною Асамблеєю ООН в 1985 році, завітав до цих невтомних людей, аби привітати їх зі святом.

Над плетінням сіток, які роблять наших бійців непомітними для ворога, зараз працює близько 30 жінок та чоловіків. З їхніх слів, кожного місяця вдається виготовити від 30 до 40. Після того, як передали на фронт їх тисяч із десять, навіть перестали рахувати…
Щиро дякую кожному, хто долучився до цієї благородної та важливої справи.

Дякую усім волонтерам, це люди, яким усе під силу і які завжди готові вкласти частинку своєї душі, часу для допомоги іншим. Бажаю міцного здоров’я, успіхів, а найголовніше – мирного неба над Україною.” – зазначив очільник міста.