Діткам знайдуть дім, а маму стерилізують

Цьогоріч, через недостовірну інформацію про механізм передачі коронавірусу, мешканці області почали викидати на вулиці своїх домашніх тварин. Використовуючи  вірус як можливість для власного піару, багато столичних політиків розносили з телеекранів  такі міфи про хворобу, як можливість перенесення її тваринами. І хоча Міністерство охорони здоров’я та Всесвітня організація охорони здоров’я цю інформацію спростовують, плітки свою справу зробили: на вулицях опиняються перелякані тварини у нашийниках та з іншими ознаками того, що іще вчора вони мали дім.

blank

Завдяки придбаним кліткам з вулиці було куди забирати цих малят

– Наші волонтери по усій області намагаються оперативно забирати з вулиць таких тварин, оскільки колишні домашні на вулиці приживаються дуже тяжко. Якщо вуличній тварині взагалі важко здобути собі їжу, то тій, що ще вчора мала нехай і вчорашню, але постійну кашу, практично нереально, – констатує президент Черкаського обласного благодійного фонду “Життя” Оксана Савіцька. – Нам критично необхідні були зоологічні клітки – для розміщення у них тварин на час пошуку їм нового дому – і у цьому надзвичайно допомогли (клітками або коштами для їх придбання) соціально відповідальні люди.

Тож тепер ми можемо забирати з вулиць і рятувати значно більше тварин. Харчувати таку кількість на перетримках було б величезною проблемою, але тут нам допомогли кілька відповідальних і небайдужих виробників та дистриб’юторів кормів для домашніх улюбленців.

blank

Листівки відправлено у кожен район області

Аби нові Мурчики і Гавчики не ставали бездомними, ми підготували прості і доступні листівки, які пояснюють, що тварини не переносять вірус, їх не можна викидати напризволяще.