Містяни схоже втомилися слухати ночами гуркіт від шалених перегонів, яких останні дні у зв’язку із проведенням мотофесту стало у рази більше.

Відразу три нові петиції з’явилися на офіційному сайті Черкаської міської ради. У двох з них черкасці просять заборонити пересування великих мотоколон (кількістю більше 5 одиниць техніки) містом. У третій петиції просять заборонити рухатись після 22:00 авто та мото з гучними системами вихлопів.

Зазначимо, наразі далеко не перший рік, коли черкасці нарікають на байкерів. Адже улітку через два фестивалі любителів мотоспорту “Тарасова гора” та “Дорога на Січ” місто по кілька днів періодично стає в заторах. І мало хто погодиться сидіти в автівці по 30- 40 хвилин у сильну спеку.

Масла до вогню підлили і дві надзвичайні пригоди.

Так, два дні тому група байкерів жорстоко побила хлопця і дівчину.

Ось, що пишуть у спільноті в Інстаграм: молоді люди кажуть, що вони просто по правилах перестроїлися перед колоною байкерів, тим це не сподобалося і вони зажимати, плювати, агресувати і бити авто, після чого їм довелося використати балончик. Коли відірвалися, зупинилися і викликали поліцію, на них напали. Версія байкерів інша, що молоді люди нібито когось підрізали, вклинювалися в колону створюючи небезпеку і пшикали балончиком. Відео конфлікту можна переглянути ТУТ.

Наразі за даним інцидентом порушено кримінальне провадження.

А за день до бійки під колеса мотоцикла потрапила жінка, її у важкому стані було госпіталізовано.

Нагадаємо, раніше, ще у радянські часи, діяла заборона їздити мотоциклами після 22-ї години у спальних районах. Адже на відремонтованих новеньких вулицях Черкас зараз вночі просто “рай ” для водіїв, який стає “пеклом” для жителів прилеглих будинків, що мають два виходи або спати все літо із зачиненими вікнами, або цілу ніч слухати гуркіт двигунів, який часто супроводжується ще й гучною музикою та лайками.

Якщо під петиціями буде зібрано 250 підлписів, їх розглядатимуть депутати. Проте, навести лад на дорогах це швидше прерогатива поліції, але вони працювати не поспішають…