Вирішити проблеми забрудненого повітря просять черкасці. Відповідну петицію зареєстровано на офіційному сайті Черкаської міської ради.

“Враховуючи чисельні скарги громадян у соціальних мережах на забруднене повітря в місті Черкаси, особливо у вечірній та нічний час, вимагаємо створити тимчасову слідчу комісію з депутатів міської ради для розробки стратегії та методів запобігання отруєнню повітря. По результатах роботи комісії та впроваджених методах протидії погіршенню екологічної ситуації в місті надати громадськості повний публічний звіт.

Перевірити усі підприємства, що здійснюють небезпечні викиди до атмосфери на наявність необхідних фільтруючих систем. У разі їх відсутності, примусити встановити та зобов’язати компетентні органи контролювати вчасне проведення технічного обслуговування.

Екологія-це безперечно одна з причин розповсюдження онкологічних хвороб, Черкаська обл. одна з лідерів в Україні. Тому ваші потенційні виборці прискіпливо стежитимуть за процесом та робитимуть відповідні висновки перед наступними виборами(мера також) по результатам роботи, а не слів. Це серйозна проблема, прийдеться напрягтися та попрацювати. А ще тут ростуть наші діти, тому відписки не допоможуть.” – йде мова у петиції.