Боєць АТО Олег Толмачов публічно відмовився потиснути руку Петру Порошенку під час нагородження призерів спортивних змагань “Ігри нескорених”, які проходили 13 травня у Києві.

Про це інформує zmi.ck.ua інтернет-видання “UA1”.

Толмачов вважає образою присутність Президента на церемонії нагородження призерів “Ігор нескорених”.

Oleg Tolmachov на нагородженні не потис руку пОРОШКУ. Може організуємо флешмоб?)#azov #nationalcorps #ambroscrossfight #invictusgames

Posted by Дмитро Кухарчук on 2018 m. gegužė 14 d.

У змаганнях брали участь поранені учасники бойових дій з різних куточків країни. За їхніми результатами формувалась збірна команда України. Після змагань Порошенко виступив із промовою, а також взяв участь у нагородженні.

Толмачов, який є двічі бронзовим призером у веслуванні на ергометрі на дистанціях одна і чотири хвилини, демонстративно пройшов повз Президента.

Присутність Президента на церемонії нагородження призерів “Ігор нескорених” учасник змагань вважає образою.

“Обурив нудний виступ Порошенка, під час якого він вихвалявся тим, що ініціює створення окремого міністерства допомоги ветеранам і учасникам бойових дій. Хоча вже чотири роки триває війна і він мав зайнятися цим бозна-коли. Ще зовсім недоречно розповідав про свій візит до Німеччини і ще якісь недодосягнення”, – сказав він.

Тоді як, зауважив Толмачов, якби Порошенко не затягнув війну, кількість поранених бійців могла бути значно меншою.

“Ну і ще: це начебто і добре, що цьогоріч в іграх взяли участь більше поранених бійців, ніж минулого року, і що ці ігри проводяться, і що поранені з різним ступенем фізичних обмежень цікавляться спортом і мають можливість потрапити до збірної України. Але ж, якби Порошенко не затягнув війну на чотири роки, їх би могло взагалі не бути. Так що вважаю, що його ганебна присутність на церемонії нагородження після завершення Національних ігор лише образила честь поранених військових, яких могло бути значно менше”, – заявив Толмачов.

Загалом же він додав, що задоволений змаганнями, де зустрів багато побратимів.