ГО «Клуб Електро-автосам» з 17 вересня по 20 вересня організує шостий пробіг саморобних та заводських електромобілів. З різних міст колони електромобілів вирушать до села Сокирне поблизу Черкас, де відбудеться зліт інженерів та водіїв електромобілів. Про це повідомляють у Черкаській міськраді.

Свою участь у пробігу вже підтвердили члени клуба з Києва, Харкова, Дніпра, Запоріжжя, Білої Церкви. Загалом зліт відвідає близько 30 електромобілів. У попередні роки клуб уже проводив подібні пробіги до міст Симферополь (2013р.), Вінниця, Полтава, Новгород-Сіверський (Чернігівської обл.), Бар (Вінницької обл.).

Черкаси були обрані за їх туристичний потенціал та велич природи, збереженню якої сприятиме використання екологічних автомобілів.

У межах громадських ініціатив клуб встановив у передмісті у селі Мошни безкоштовну зарядну станцію для всіх типів електромобілів, яка працює вже четвертий рік.

У рамках пробігу члени клубу можуть продемонструвати електромобілі та електровелосипеди жителям та гостям міста. Виставка електроавтомобілів відбудеться у центрі міста на Соборній площі 18 вересня з 15.00.

Будуть демонструватися самостійно виготовлені, переобладнані та заводські електромобілі, різні типи зарядних станцій до них, електровелосипеди. Біля кожного електромобіля чи електровелосипеда буде його власник, котрий зможе відповідати на запитання громадян.

Контакти організатора: 050-624-77-21, 093-977-94-29, Голова правління Медвєдєв Вадим Вячеславович.