Що робити споживачу, якому припинене електропостачання? Детальні роз’яснення підстав припинення електропостачання та прав споживачів містить один із 9 роликів мультимедійного формату. Повідомляють у ТОВ “Черкасиенергозбут”.

Як ми вже повідомляли, ці ролики, з метою підвищення рівня поінформованості споживачів про особливості функціонування роздрібного ринку електричної енергії,  підготувала Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), які опублікувала на Youtube.

«Припинення електропостачання можливе лише на підставах, визначених законодавством. Заборгованість – найбільш поширена причина припинення електропостачання. При цьому припинення електропостачання без попередження не допускається.Якщо споживач, після отримання попередження, усунув допущене порушення у строк вказаний у попередженні  – припинення електропостачання не відбудеться.

Що робити для відновлення електропостачання: усунути допущені порушення та відшкодувати витрати на здійснення робіт з відключення або підключення.

Електропостачання має бути відновлене у місті протягом 3 робочих днів, у сільській місцевості протягом 5 робочих днів.

Увага! Припинення енергопостачання не здійснюється споживачу, який не допускає порушень своїх договірних зобов’язань.

Тривалість тимчасових планових та аварійних відключень не має перевищувати 24 годин. Якщо вам припинено електропостачання, звертайтесь до розподільчої компанії за номер зазначеним у вашій платіжці або на сайті компанії», – йдеться у ролику.