На Черкащині триває всеукраїнська акція зі збору підписів проти наміру уряду підвищити ціну на газ. Жителі області по обидва береги Дніпра висловлюються проти зростання вартості блакитного палива. 

«Зрозуміло, що чергове підвищення ціни на газ спровокує ланцюгову реакцію – зростання цін на товари та послуги, падіння гривні та зубожіння українців. У нашій країні достатньо вітчизняного газу та є усі можливості для нарощування його видобутку. Розвіданих запасів вистачить на 30 років користування, а потенційного газового ресурсу на 300-400 років», – каже голова обласної організації політичної партії «Наш край» Анатолій Нужний.

blank

Зауважимо, що уряд, керований чиновниками МВФ, постійно підвищує ціну на газ для населення. Протягом п`яти років влада ціна на газ для українців зросла всемеро.

«Сьогодні ціну на газ для населення можна не просто утримати на наявному рівні, але й навіть зменшити. Для цього газ, що видобувається в Україні, потрібно спрямувати на потреби людей та ЖКГ, а не використовувати його задля збагачення олігархів», – говорить Анатолій Нужний.

blank

Щоб показати урядовцям позицію пересічних українців, «Наш край» ініціював акцію по збору підписів. Активісти «Нашого краю» збирають підписи у селах та містечках Черкаської області. Наголосимо, що акція – всеукраїнська. Усі охочі можуть також телефонувати на «гарячу лінію» – 800 21 800 4 та висловлювати свою позицію.