Підготовка до поминальних днів нині триває на цвинтарях. Вивозом сміття та прибиранням території у Черкасах займається КП “Комбінат комунальних підприємств”, розповів Суспільному його директор Анатолій Бейн. Доглянути могили рідних приходять і містяни.


Паралельно із містянами до поминальних днів, що в Україні розпочинаються через тиждень після Великодня, готуються працівники Комбінату комунальних підприємств. Вони прибирають територію та вивозять сміття, розповідає директор підприємства Анатолій Бейн.

На міському кладовищі №1 поховані рідні черкащанки Євгенії Коваленко. Жінка каже, що прибирати могили своїх рідних – це її обов’язок:

– Попросила, щоб нас сюди відвезли машиною. Та й швидше їхатимемо назад. Порядок має бути, навіть якщо доведеться спускатися парашутом. Сюди кожен собі прийшов, помолився.

blank
Черкасець Борис Губко також прийшов прибрати могили рідних, поки немає людей довкола:

– Прийшли зараз, бо будуть поминки і буде багато людей. А ми не хочемо заразитися. Тому прийшли заздалегідь і прибираємо. На поминки прийду теж рано, покладу панахиду та і все.

Карантин може вплинути на проведення поминальних днів цьогоріч, розповіла заступниця міського голови Людмила Бордунос:

– Вийдемо з двох ситуацій. Якщо карантин не буде продовжено – не буде підстав в органів влади чи то поліції, чи муніципальної інспекції перешкоджати людям іти на кладовища. У разі їхнього продовження, зважаючи, що 28 число – це поминальні дні, тоді не буде ніякої мови про відвідування кладовищ. Якщо у нас карантинні заходи продовжать, скоріш за все будемо вживати дії по перекриттю кладовищ.