манською місцевою прокуратурою спільно з працівниками Уманського відділу поліції ГУНП в Черкаській області за участю Черкаського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України задокументовано факт надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище. Інформують у пресслужбі обласної прокуратури.

Так, заступнику начальника слідчого відділу Христинівського ВП УВП ГУНП в Черкаській області, 56-річний мешканець м. Христинівка Черкаської області, запропонував та в подальшому надав неправомірну вигоду у вигляді грошових коштів у сумі 1 тисяча доларів США за вирішення питання про закриття кримінального провадження по факту незаконного придбання та зберігання наркотичних засобів його сином, кримінальне провадження відносно якого розслідується СВ Христинівського ВП ГУНП в Черкаській області.

За матеріалами Черкаського управління ДВБ НПУ слідчим відділом Уманського ВП ГУНП було розпочато кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369 КК України (пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі).

Хабародавця затримано в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі вирішується питання про повідомлення затриманій особі про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.