Жашківським відділом Уманської місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, яким заподіяно тяжке тілесне ушкодження потерпілому, за ознаками злочину передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України.

Досудовим розслідування встановлено, що 10.12.2019 близько 6 години ранку 37-річний житель м.Жашкова, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, керуючи автомобілем «ИЖ 412», рухаючись по проїзній частині однієї з центральних вулиць у м. Жашків Черкаської області, порушуючи вимоги Правил дорожнього руху України, був неуважним, не стежив за дорожньою обстановкою та, відповідно, не реагував на її зміну, в момент засліплення, викликаного світлом фар не встановленого досудовим розслідуванням зустрічного транспортного засобу, не зупинився, не змінюючи смуги руху, і не увімкнув аварійну світлову сигналізацію, внаслідок чого здійснив наїзд на пішохода, що знаходився на узбіччі біля правого краю проїзної частини відносно напрямку руху автомобіля.

Внаслідок вказаного ДТП пішохід отримав тілесні ушкодження у вигляді важкої відкритої черепно-мозкової травми, забою головного мозку важкого ступеня та саден голови.

На підставі зібраних доказів 11 грудня 2019 року зловмиснику повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 КК України.

Того ж дня, за принципової позиції прокурора, Жашківським районним судом підозрюваному обрано міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Процесуальними керівниками вживаються заходи щодо призначення судових експертиз, а також забезпечення прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень в найкоротші строки.

Хід розслідування вказаного кримінального провадження перебуває на контролі керівництва прокуратури.

Довідково: санкція ч. 2 ст. 286 КК України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

ПРЕС-СЛУЖБА УМАНСЬКОЇ МІСЦЕВОЇ ПРОКУРАТУРИ