Минулої сесії Черкаської обласної ради депутати звернулися до керівництва Уряду з проханням виділити додаткове фінансування на ремонт доріг державного значення в Черкаській області. Мова йде про 100 млн грн. Черкаська ОДА розраховує на ці кошти, адже потрібно терміново ремонтувати найгірші відрізки дороги області. Про це розповів заступник голови Черкаської ОДА Костянтин Омаргалієв у студії «Вичерпно».

– Ми розраховуємо на ці кошти у цьому році. Мова йде про експлуатаційний ремонт, тому що багато доріг у поганому стані. Це напрямки на Умань, Чигирин, Канів, Драбів, Корсунь-Шевченківський. За рахунок цих коштів ми хоча б встигнемо зробити ямковий ремонт для того, щоб можна було проїздити, — сказав Костянтин Омаргалієв.

Чи встигне використати область на ремонт доріг усі 100 млн грн, Костянтин Омрагалієв не готовий сказати, але вважає, що більше половини робіт, запланованих на виконання у цьому році, повинні зробити, тому що в наступному році взагалі не залишиться доріг.

Також Костянтин Омаргалієв прокоментував ситуацію з дорогою державного значення, яка проходить через Геронимівку. Люди неодноразово виходили перекривати цю дорогу, щоб привернути увагу влади.

– Був проведений тендер, хоч і запізно. Об’єкт оцінений в більше ніж 30 мільйонів гривень. Це ділянка дороги від Черкас до села Геронимівка протяжністю 2 100 кілометри. Один із не зовсім порядних учасників тендеру зірвав і заблокував тендер на проведення ремонту дороги. Однак, є відповідні домовленості, що він забере позовну заяву, буде визначено переможця, який приступить до роботи. Станом на сьогодні в обласному бюджеті є 8 мільйонів гривень, які можна буде використати на початок ремонту дороги до Геронимівки. Із середини жовтня розпочнеться ремонт дороги – суцільне покриття, — розповів Костянтин Омаргалієв.

Які ж дороги ремонтуватимуться першочергово, Костянтин Омаргалієв не назвав, адже зараз лише проводиться збір даних по районах.

Детальніше інтерв’ю з Костянтином Омаргалієвим можна переглянути у відео: