Черкаська депутатка від “Слуги народу” Любов Шпак нарешті вийшла з лікарняного і взялася до роботи в парламенті. Вчора журналісти помітили під Верховною Радою її нещодавно придбаний джип BMW X3 вартістю понад 1 млн гривень, а згодом вона сама на сторінці у “Фейсбук” розмістила допис про засідання Комітету з питань бюджету, членом якого вона є.

blank

 

Нардепка пафосно, але туманно переповіла, як “вдало обранці сьогодні попрацювали”. Мовляв, “заслухали інформативний виступ Міністра фінансів України Оксани Маркарової, щодо результату виконання діяльності Кабінету Міністрів України у 2019 році” і “розглянули проект Закону України про внесення змін до пункту 9 розділу VI “Прикінцеві та перехідні положення” Бюджетного кодексу України у зв‘язку з прийняттям Закону України “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо спрощення досудового розслідування окремих кримінальних правопорушень”.

blank

Проте, як помітили журналісти, міністерку фінансів Оксану Маркарову пані Шпак “перехрестила” спочатку на Макрову. Напевне, через “причетність” фінансів до макроекономіки. Після єхидних коментарів під дописом, депутатка “виправилася” і написала, що мова йде про міністерку – Макарову. І знову не вгадала з правописом.

blank

Втім, це не вперше названа “слуга народу” зашкварюється із граматикою, адже в її дописах знаходили і раніше купу помилок, тож в Черкасах її часто порівнюють із пріснопам’ятним Януковичем, що не міг вимовити слово “увімкнути” або із іншою ректоркою того ж університету, що і Шпак до обрання, яка працювала в адміністрації Сергія Тулуба і говорила українською десь приблизно так, як Азаров.

Нагадаємо, що Любов Шпак обрана до парламенту від партії “Слуга народу” на 194 окрузі із центром у Черкасах влітку цього року. До цього вона була ректором Східноєвропейського університету. У жовтні потрапила у ДТП, після якого не відвідувала засідання майже 4 місяці.

Поліна Котова