У березні 2019 міська рада сплатила “Каштан-плюс” більше 300 тисяч гривень через судове рішення щодо несвоєчасного розрахунку з підрядником, повідомляє “18000”.

Протягом березня 2019 року департамент освіти та гуманітарної політики ЧМР перерахував на користь постачальника продуктів харчування для дитячих навчальних закладів ТОВ “Каштан-плюс” більше 300 тисяч гривень інфляційних збитків, пені та трьохвідсоткового штрафу. Підставою для цього стало судове рішення у справі несвоєчасного розрахунку освітян за отримані протягом першого кварталу 2018 продукти харчування.

Чиновники не мали змоги своєчасно перераховувати кошти на користь постачальника через отримане від Державної казначейської служби попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства і відмову у реєстрації угоди. Причиною попередження стало порушення вимог Закону “Про публічні закупівлі”, а саме проведення закупівлі і укладання угоди Єдиним тендерним комітетом, що функціонував у Черкасах до кінця 2017 року. Судова тяганина про законність дій казначеїв досі триває. Втім, у аналогічних справах рішення виносяться на користь казначеїв.

Нагадаємо, фірму “Каштан плюс” пов’язують із Юрієм Тренкіним, соратником мера Черкас Анатолія Бондаренка по “Батьківщині”, він також є депутатом міськради та головою бюджетної комісії.