Від початку повномасштабної війни черкаська поліція зафіксувала 260 злочинів, пов’язаних із воєнними діями. Про це в ефірі “18000” розповів начальник слідчого управління ГУНП в Черкаській області Владислав Вінник.

За його словами, йдеться про злочини, пов’язані зі зникненням безвісті військових та цивільних, злочини щодо фактів загибелі військових та цивільних, а також злочини, пов’язані з порушенням умов ведення війни.

– Внутрішньо переміщені особи звертаються до нас із різноманітними заявами, пов’язаними зі зникненням чи пошкодженням майна, зниклими безвісти близькими, – говорить Владислав Вінник. – Якщо це можливо на нашій території, ми встановлюємо особу та обставини злочину. Також відбираємо в близьких ДНК-профіль, який потім розміщуємо в базах даних, які є в системі МВС, системі науково-дослідних інститутів. Потім, якщо прийде час, будемо порівнювати ДНК із тілами загиблих, яких знаходять на окупованих чи деокупованих територіях.

Додамо, за роз’ясненням щодо подання щодо злочинів, пов’язаних із війною, у поліції радять звертатися за такими номерами телефонів: 068 510 96 71 або 39-35-07.