Ринок секс-послуг останнім часом перемістився в соціальні мережі. Простори Інтернету рясніють рекламою інтим-послуг, найчастіше така реклама доходить до користувача через спам. Журналіст інтернет-порталу «Про все» Олександр Носенко спільно з журналістом газети «Вечірні Черкаси» Сергієм Радченком вирішили перевірити, наскільки реальні такі послуги, тим самим дослідивши «ринок» надання секс-послуг у Черкасах.

«Солодкі втіхи» з присмаком секс-шахрайства

На одному з інтернет-сайтів, реклама якого була в спамі, журналісти відшукали оголошення, в якому засмагла «жриця кохання», щоправда не показуючи свого обличчя на фото, пропонувала надання любовних втіх «на високому рівні».

Зателефонувавши за вказаним в оголошенні номером телефону, нам відповів чоловічий голос. Після підтвердження того, що він може організувати незабутній інтим-відпочинок з найкращими дівчатами нашого міста, чоловік оголосив «прейскурант» надання послуг та запропонував додатково надати приміщення та сервіс для зустрічі з дівчатами на його території.

– У нас великий вибір дівчат, віком від 18 до 30 років. Якщо ви замовляєте дівчину на дві години, третя година – в подарунок. Середня вартість години задоволення з нашою дівчиною становить 700 грн. Додаткові послуги – плюс 900 грн. Також за додаткову плату я можу запропонувати вам апартаменти із сауною і міні-баром. Якщо в майбутньому ви будете користуватися нашими послугами, то я готовий надати вам дисконтно-накопичувальну карту постійного клієнта, – повідомив «сутенер».

Не вагаючись ми погодилися на такий «атракціон небаченої щедрості» та наробили замовлень на суму близько чотирьох тисяч гривень. Гуляти, так гуляти!

На цьому відео записана наша розмова з веб-сутенером. Слід зауважити, що чоловік дуже переймався, чи не з поліції ми. А потім призначив зустріч в одному з районів Черкас, де нас нібито мали зустріти та показати дівчат на вибір.

Чітко усвідомлюючи, що такі дії є протизаконними, не вагаючись, ми відразу ж звернулися до поліції. Під час особистого прийому керівник спеціалізованого підрозділу черкаської поліції, вивчивши наявні в нас докази, повідомив, що це може бути банальним шахрайством, адже такі випадки, на жаль, непоодинокі і чоловіки у пошуках «кохання за гроші» частенько потрапляють до пастки інтернет-шахраїв.

Однак, ми все ж вирішили особисто переконатися в цьому та вирушили до обумовленого місця зустрічі. Зазначимо, що в цей момент з номера, через який замовлялися інтим-послуги, надійшло смс-повідомлення, автор якого зазначив, що «дівчата вже готові» та чекають на своїх щедрих клієнтів.

Прибувши на місце, ми знову зателефонували до «сутенера», повідомивши, що вже на місці та чекаємо. А звідси почалося найцікавіше. По суті, саме те, про що нас застерігали правоохоронці. Чоловік в телефоні порекомендував нам зайти до магазину та чекати там, неподалік від терміналу. Обіцяючи «золоті гори» (ледь не топ-моделей зі звичками німфоманок), співрозмовник наполягав, щоб ми переказали гроші через термінал. Зробивши вигляд, що дійсно вносимо кошти на вказаний номер мобільного телефону, ми поцікавились обіцяними дівчатами. У відповідь почули: «Оксанка вже вдяглася й поспішає вам на зустріч». Ледь стримуючи сміх та імітуючи шурхіт грошей в купюро-приймальнику («сутенер» вимагав, що він має чути, як гроші заходять до терміналу), ми стійко очікували появи Оксанки, яка мала провести нас до «світу незабутніх інтимних втіх».

Щойно домовлена сума була внесена, ми мали чекати на появу нашої «провідниці», і лише потім сплатити решту коштів. На це шахраї і розраховують, адже можливості повернути кошти в таких терміналах немає і внесена сума автоматично зараховується за 4-5 хвилин після її внесення.

До слова, на цю «операцію» ми витратили лише 1 гривню. Не дочекавшись дівчини, ми вкотре зателефонували «сутенеру», вимагаючи свої кошти назад. Та у відповідь почули звинувачення, що ми шахраї, адже не перерахували йому потрібної суми коштів.

У результаті, ми зізналися знервованому шахраю, що працюємо кореспондентами і проводимо експеримент. На диво, це нашого співрозмовника не злякало, навпаки, він був здивований, що вперше за роки його «секс-бізнесу» потенційні клієнти «розвели» його.

– Я живу не в Черкасах, а в Полтаві. Я не роблю нічого поганого, займаюся нормальними справами. Для мене це дійсно бізнес. А от ви, як виявилось, дурите людей, – зауважив наш співрозмовник.

Чому саме такий вид заробітку він обрав, чоловік зізнаватися не захотів, але зазначив, що щиро сподівається, що «лохів» на його вік вистачить.

Як працюють квартирні борделі у Черкасах

Попри те, що перша спроба замовити послуги повії виявилася невдалою, ми не зупинилися на пошуках черкаської «полунички».

Зателефонувавши за номером телефону, вказаним у ще одному оголошенні в інтернеті, нарешті почули жіночий голос.

– Добрий день. Мене звуть Марія, які саме послуги вас цікавлять та коли ви хочете приїхати?

Дівчина відразу розповіла нам, що приймає клієнтів у себе вдома, тет-а-тет, та озвучила ціни за «стандартний пакет» та «бонуси» у вигляді допустимих збочень. Також Марія поцікавилася, чи влаштовує нас її зовнішність та параметри, зазначені в оголошенні. Дівчина уточнила наш вік, після чого назвала адресу квартирного борделя.

Зустрівшись з «гетерою», ми зізнались, що інтимних послуг не потребуємо, а прийшли до неї дізнатися про життя черкаських повій.

Марія розповіла, що інтим-послуги – не основне джерело її доходу, але вони дозволяють оплачувати їй комунальні послуги та мінімально забезпечувати витрати по господарству. На твердження, що вона утримує певного роду бордель, наша співрозмовниця категорично не погодилася, сказавши, що це її приватна справа, адже цим вона займається без сторонньої допомоги.

– Я працюю одна. Неодноразово поліція притягувала мене до відповідальності, навіть звинувачували в утриманні місця розпусти. Нещодавно мені довелося переїхати з попереднього місця проживання, оскільки сусіди зрозуміли, чим я займаюся, – повідомила дівчина.

У ході моніторингу таких оголошень в мережі Інтернет, ми встановили, що розцінки на послуги «жриць кохання» практично ідентичні. Так само, як і вимоги до потенційного клієнта та його побажань (сучасні куртизанки відразу повідомляють, що згідні на все, окрім БДСМ).

Чого не вільно, те й кортить

Начальник відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми поліції Черкащини Володимир Кецмур розповів, що з початку року в області виявлено та задокументовано 15 фактів надання послуг інтимного характеру через мережу Інтернет, відносно кожного правопорушника складено адмінпротоколи за статтею 181-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Також наразі розслідується чотири кримінальних провадження відносно осіб, які займалися звідництвом та сутенерством.

Випадків же шахрайства у цій сфері, за словами Володимира Кецмура, офіційно не зафіксовано. Адже поціновувачі інтим-відпочинку, стаючи жертвою шахрая, не звертаються до поліції, оскільки усвідомлюють, що їхні дії також протизаконні.

– Працівники нашого відділу постійно моніторять ситуацію з такими оголошеннями в мережі, однак доволі рідко їм трапляються дійсно реальні особи, що займаються проституцією. 99,9% таких оголошень в Інтернеті – це фейк. Їх дуже багато, але всі вони не підтверджуються після перевірки. Як показує практика, більшість інтернет-шахраїв, котрі нібито пропонують інтим-послуги, це чоловіки та жінки, які перебувають у місцях позбавлення волі, – повідомив пан Володимир.

Тож, як виявилося, не такі вже й цнотливі Черкаси, місцевою «полуничкою» попри законодавчі заборони «ласують» і тут.