8 травня Володимир Матюша надіслав до вищих органів повідомлення про злочинні дії мера та черкаського міськвиконкому в перешкоджанні роботи територіальної виборчої комісії. Відповідний документ направлений на ім’я Генпрокурора Юрія Луценка, міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, голови Служби безпеки України Василя Грицака та голови Національного антикорупційного бюро Артема Ситника, передає vikka.ua.

В тексті повідомлення описані події 28 квітня, коли члени ЧМВК не були допущені до свого приміщення працівниками поліції охорони за вказівкою міського голови Анатолія Бондаренка. Виклик поліції не допоміг у вирішенні проблеми. Випадок повторився і 29 та 30 квітня та 1 травня. Тільки 2 травня, завдяки низці звернень до мера та міськвиконкому ТВК змогла потрапити до свого приміщення і продовжити роботу.

Голова ТВК вбачає в діях посадовців вчинення злочинів за ст. 157, 296, 356, 364, 365 Кримінального кодексу України та ст. 303 та 306 КПК Ураїни та просить вищі інстанції втрутитися в ситуацію з порушенням прав виборців міськими посадовцями і надати розпорядження начальниками ГУНП та прокуратури викликати посадових осіб на допити та оголосити про підозри по вищевказаним статтям.

blank

blank