У Патріаршому кафедральному соборі святого рівноапостольного великого князя Володимира у Києві, головному храмі Української Православної церкви Київського Патріархату, відбулася церемонія передачі координарства в Асоціації земляцтв України – від ГО «Товариство «Вінничани у Києві» до ГО «Черкаське земляцтво «Шевченків край».

Знаково, що цією церемонією напередодні 1030-річчя Хрещення Русі опікувався особисто Владика Євстратій (в миру Іван Володимирович Зоря) – архієпископ Чернігівський і Ніжинський, керівник Інформаційного відділу Київської патріархії, секретар Священного Синоду УПЦ КП – уродженець Черкас, відомий як послідовний прихильник Єдиної і Незалежної Церкви в Україні.

Офіційну делегацію від Черкащини представляли перший заступник голови Черкаської облради Валентин Тарасенко, заступник голови ОДА Сергій Овчаренко та радник голови ОДА Андрій Кравець. Керівництво міської держадміністрації Києва, який гостинно прийняв вінничан з черкащанами, представляли радник голови КМДА Микола Колесник та начальник управління КМДА Олексій Ніколаєв.

Символічну булаву з тризубом передав черкащанам від імені вінничан заступник голови Вінницької ОДА Олександр Крученюк. Заступник голови ГО «Черкаське земляцтво «Шевченків край» Борис Пономаренко (один з депутатів Верховної Ради, які свого часу лобіювали прийняття Конституції України) підкреслив, що співпраця тих, хто нині живе в Києві, але не забуває, що родом з Черкащини, триватиме й надалі у багатьох площинах – у першу чергу, в культурологічній. Зокрема, найближчим часом до Черкас з Києва мають привезти виготовлене коштом земляцтва погруддя Василя Симоненка, а в Києві планується організувати виставку митців з Черкащини.