У Черкаському обласному протитуберкульозному диспансері на обліку перебуває близько 20 дітей віком від 4 до 15 років.

Переважно, це діти з сімей, які опинились у складних життєвих обставинах. Вони не отримують достатньо уваги, вітамінів інколи, навіть, продуктів харчування чи одягу.

Дитяче відділення у черговий раз відвідала голова правління TBpeopleUkraine Ольга Клименко, лідер ТБ спільноти у Черкаській області Наталія Несват та Ілля Жакін, технічний консультант проекту, спрямованого на підтримку та інституційний розвиток ТБ спільнот, який виконує БО «Світло надії» за підтримки БО «100% Життя».

Вони привозять дітям корисні смаколики та, за потреби, інші речі чи ліки. А також спілкуються із керівником медичного закладу, обговорюють питання реформи, забезпечення закладу новими ліками та дізнаються потреби хворих.

«Почути діагноз «туберкульоз» – виклик для будь-якого дорослого, а діткам взагалі потрібна особлива підтримка. Адже вони “випадають” на кілька місяців із суспільного життя, не відвідують навчальні заклади, не спілкуються із однолітками. Їхнє оточення – медичний персонал та інші хворі. Ми намагаємось показати таким дітям, що їхня хвороба – тимчасова і не варто боятися лікування», – говорить Наталія Несват, голова правління БО «Від серця до серця».

Також під час візиту можна більше дізнатися про потреби дітей. Наприклад, цього разу, під час відвідин диспансеру, з’ясувалось, що на лікуванні перебуває хлопчик, у якого немає одягу, взуття, продуктів. Спільно із БО «100 % життя. Черкаси» забезпечили юнака продуктами, одягом та мобільним телефоном, аби він міг поспілкуватись із мамою.

Щоб допомогти дітям поскоріше вилікуватись та адаптуватися у соціумі, представники ТБ-спільноти спільно з TBpeopleUkraine та БО «Від серця до серця» планують працювати із родинами хворих – це здійснювати соціальний супровід та залучати психолога.

Просимо усіх небайдужих долучитися фінансово до допомоги дітям

Отримувач: БО «Від серця до серця.»

Код ЄДРПОУ: 36196443

Банк: АТ «Ощадбанк» МФО: 354507

Р/р: 26009302226841

Призначення платежу: благодійна допомога для дітей з туберкульозом

За інформацією БО “Від серця до серця”