Днями з робочим візитом представники ПАТ “Черкасиобленерго” перебувають у Хмельницькому. Делегація керівного складу ПАТ “Черкасиобленерго” на чолі з головою правління Олегом Самчуком приїхала аби перейняти успішний досвід передового енергопостачального Товариства України – ПАТ “Хмельницькобленерго” та особисто ознайомитися з роботою підприємства.

Зустрів черкаську делегацію в.о. генерального директора ПАТ “Хмельницькобленерго” Олег Козачук. Він розповів про здобутки та роботу свого Товариства.

– З метою максимального задоволення потреб споживачів електроенергії в Компанії створено мережу сервісних центрів європейського рівня в усіх районах області, що дозволяє розширити діапазон послуг та покращити їх якість. Ми обрали шлях постійного вдосконалення, керуючись фундаментальними концепціями EFQM, ми стали Переможцями 9-го Міжнародного Турніру якості країн Центральної та Східної Європи у номінації «Великі підприємства», отримали відзнаку «Визнана досконалість — 5 зірок», розвиваємо та удосконалюємо систему управління Товариства, що включає в себе систему управління якістю відповідну вимогам ISO 9001:2015; систему управління гігієною і безпекою праці відповідну ДСТУ OHSAS 18001:2010 та систему екологічного керування відповідну ДСТУ ISO 14001:2015. Наше Товариство – одне з небагатьох підприємств галузі, що має науково-виробничу базу і, крім традиційних для обленерго видів діяльності, випускає під своєю маркою мобільні та стаціонарні лабораторії для повірки вимірювальних трансформаторів струму та напруги, лабораторії для енергоаудиту розподільчих мереж, інше обладнання та вимірювальні засоби. Окремим напрямком в роботі науково-виробничої лабораторії є розробка нової концепції повірки трансформаторів струму і трансформаторів напруги в процесі їх експлуатації, – говорить Олег Козачук.

В свою чергу голова правління ПАТ “Черкасиобленерго” Олег Самчук поділився з хмельницькими колегами станом справ нашого Товариства та охарактеризував динаміку розвитку подій на підприємстві за останній рік.

– Було багато складних проблем, підприємство опинилося на межі зупинки. Але дякуючи всім працівникам та ефективному менеджменту Товариства нам вдалося стабілізувати роботу нашої компанії. Ми погасили борг по зарплаті. У квітні вийшли на своєчасну виплату заробітної плати. Вперше за три роки проводимо розчистку ліній електропередач. Ремонтуємо приміщення та оновлюємо матеріально-технічну базу. Працюємо за правилом – “Спочатку дай працівнику все необхідне: зарплату, спецодяг, інструмент, і вже тоді запитуй про роботу”. Ми виконуємо зобов’язання перед ДП «Енергоринок». Ми змусили нашого найбільшого боржника – ПАТ «Азот», платити стовідсотково за відпущену електричну енергію нам на поточний рахунок. На сьогодні, наше головне завдання підписання мирових угод із ПАТ «Азот» на загальну суму 1 мільярд 700 мільйонів гривень, які ми намагаємося підписати терміном на сім з половиною років. Це питання знаходиться на розгляді Апеляційного суду міста Києва. Ми сподіваємося, що найближчим часом питання буде вирішено і ми повернемо кошти в Товариство, – підкреслив Олег Самчук.

Наостанок Олег Самчук подякував в.о. генерального директора Олегу Козачуку та хмельницьким колегам за запрошення, гостинну зустріч та можливість перейняти досвід успішної енергопостачальної компанії.