До Дня Державного Прапора України, на передодні 30-ї річниці незалежності України 23 серпня 2021 року відбулося урочисте підняття прапора України та відкриття артоб’єкта «Серце України». Артоб’єкт знаходиться у географічному центрі України біля села Мар’янівка Черкаської області та символізує єдність усіх областей України. Області представлені тут у формі пари крил, прикрашених автентичним місцевим орнаментом кожного регіону. У центрі майданчика – серце під склом.

Церемонію відкрив Президент України Володимир Зеленський.

– Дорогі громадяни! Сьогодні у нас з вами велике сімейне свято – день символу нашої великої сім’ї, день синьо-жовтого прапору – День Державного Прапора України. У 30-ту річницю відновлення нашої незалежності ми піднімемо його саме тут, у географічному центрі України. Саме тут б’ється серце – серце України. Це артоб’єкт навколо якого розташовано 25 сталевих крил, що уособлюють наші 24 області і наш Крим. Це символ, дійсно символ того, що підійматися в гору і бути на висоті набагато легше разом. І сьогодні, разом з нами, в небо, будуть одночасно здійматися тисячі наших державних прапорів, в усіх регіонах, в усіх містах, по всій Україні та за її межами. Сьогодні я хочу подякувати всім, всім хто робить кольори нашого державного прапору яскравими, відомими і поважними в Україні, і в світі. Сьогодні нас об’єднає спільна дія, об’єднає спільна мета, ми разом підіймаємо прапор і маємо підіймати Україну, підіймати Україну тільки разом і тільки в гору. З Днем Державного Прапора України! Слава Україні! – привітав Володимир Зеленський.

Державний прапор було піднято під звуки гімну у кожній області України.

Серед почесних гостей на захід був запрошений голова правління ПАТ «Черкасиобленерго» Олег Самчук.

blank– Шановні друзі, колеги, українці! Сьогодні наша держава святкує День Державного Прапора України. В цей день на Черкащині відкрито географічний центр – артоб’єкт «Серце України». Хочу привітати всіх українців, колег, наших співробітників компанії зі святом Державного Прапора, а також із 30-річчям Незалежності України! Україна пишається своїми доньками та синами! Усіма, хто доклав нелегких зусиль, щоб кожен з нас мав можливість жити і розвиватись у своїй вільній та незалежній державі. Наше Товариство низько вклоняється мужнім воїнам, відданим захисникам, дідам і прадідам, які ціною власного життя вибороли для нас мирне небо над головою, спокій та благополуччя у наших родинах. І сьогодні ми спільними зусиллями продовжуємо шлях розбудови успішної, економічно стабільної, суверенної України та докладатимемо максимум професіоналізму, працьовитості, мудрості та знань для її подальшого розвитку! Бажаю, щоб всі ми – українці, пишалися, що живемо в незалежній Україні, а також, щоб пишалися тим, що працюємо в успішній компанії. Вітаю всіх нас з Днем Незалежності України! Слава Україні! – привітав Олег Самчук.

blank
Працівники Товариства взяли участь у будівництві монументу єдності України, забезпечили електропостачанням «Сердце України». Роботи з приєднання артоб’єкту велися Шполянською філією відокремленого структурного підрозділу «Звенигородські енергетичні мережі» ПАТ «Черкасиобленерго».

blank
– Ми горді тим, що Шполянщина є центром України і саме тут збудовано монумент єдності України присвячений до 30-ї річниці Незалежності. Коли ми дізналися, що наша компанія братиме участь у будівництві, а саме у забезпечені електроенергією даного об’єкта, ми відчули радість, за те що ми є частиною команди, яка створює візитівку Черкащини та віднеслися до роботи з повною відповідальністю. Нашою філією у короткі терміни, а саме Шполянською мережевою дільницею було побудовано нову повітряну лінію електропередачі та дільницею з обслуговування підстанцій було побудовано трансформаторну підстанцію. В свою чергу хочу подякувати керівництву Товариства за всебічну підтримку та допомогу у вирішені поставлених перед нами завдань, а також хочу привітати весь колектив зі святом Дня Прапора та Днем Незалежності, – сказав головний інженер Шполянської філії Павло Діхтяренко.

blankМайстер Шполянської дільниці з обслуговування підстанцій Анатолій Каландирець зазначив, що встановлена трансформаторна підстанція одна з найсучасніших у Черкаській області.

blank
– Дільниці з обслуговування підстанцій, яку я очолюю, було поставлено завдання до 30-річчя Незалежності України побудувати трансформаторну підстанцію. За два дні було збудовано та змонтовано сучасну щоглову трансформаторну підстанцію напругою 0,4 кВ, яка обладнана усіма необхідними матеріалами. На даний час це перша така трансформаторна підстанція в районі, – повідомив Анатолій Каландирець.

blankТакож, було побудовано повітряну лінію електропередачі 10 кВ.

blank
– Шполянською мережевою дільницею у найкоротші терміни було встановлено 38 опор та натягнуто півтора кілометра проводу, тим самим ми дали можливість заживити нову підстанцію і побудувати монумент єдності України та забезпечили електроенергією артоб’єкт «Сердце України», – зазначив майстер Шполянської мережевої дільниці Ігор Чалий.

blank

Крім того, з нагоди святкування Дня Незалежності України, відповідно до Колективного договору, керівництво ПАТ «Черкасиобленерго» відзначило працівників – учасників бойових дій та виплатило їм заохочення у розмірі 1000 гривень. На жаль, війна назавжди забрала працівника Смілянського РЕМ, учасника бойових дій, Героя Черкащини – Андрія Горбенка. Вшановуючи його пам’ять, матеріальну допомогу у розмірі 5 000 гривень було виплачено його вдові. Наше завдання – підтримувати і допомагати родинам Героїв, що ризикують найдорожчим заради нас усіх.