Комунальні служби Черкас вже кілька днів поспіль протистоять негоді. Учора крижаний дощ змінився на снігопад і мінусову температуру, ожеледиця вкрила усі дороги і тротуари  менше, ніж за добу.

blank

Як повідомляють у КП «ЧЕЛУАШ», 11.02 основні та допоміжні дороги міста були розчищені та оброблені піщано-соляною сумішшю за допомогою спецтехніки, сьогодні роботи продовжуються, виходячи з погодних умов.

Від 4-ї ранку бригади працівників КП «ЧЕЛУАШ» вручну обробляють протиожеледими засобами спуски, доріжки, переходи та мости.

blank

«Вдень і вночі люди і техніка працюють на межі можливостей, але стихія виявляється сильніша. Погодний колапс серйозно випробовує усі комунальні служби міста. Тому хочеться побажати нам усім мужності, а містян запрошуємо залучитися по можливості до боротьби з негодою. Ви можете допомогти розчистити доріжки у своїх дворах та у приватному секторі, а комунальники спрямують свої зусилля на розчищення доріг та пішохідних переходів у місті. Ми дякуємо за підтримку і розуміння більшості містян, і дуже цінуємо посильний вклад кожного, хто протистоїть негоді в межах своєї вулиці, двору, міжбудинкового проїзду. Водночас прикро вражені кількістю критиків, що нарікаючи на погодні умови, невтомно шукають крайніх. Закриваючи очі на очевидне, вони відмовляються розуміти, що нинішня ситуація, це наслідок не недостатньо сумлінної роботи комунальників, а результат циклону – спільної біди для всієї країни. Коли вночі +3С, іде дощ, а вранці мороз перетворює опади на суцільний шар криги – це не провина міської влади, якихось окремих політичних сил чи наведена порча, це природа – як вона є. Справедливо буде відмітити, що у порівняння з іншими обласними центрами і навіть столицею – ситуація із прибиранням снігу та криги в Черкасах набагато краща. З цим погодяться всі, хто ці дні подорожував Україною. Замість сварити місцевих комунальників, ми б мали ними пишатись та ставити за приклад. », – зазначає директор КП «ЧЕЛУАШ», – Олексій Мельник.