Яскраво, шумно та весело! За доброю традицією “Черкаські Мавпи” у січні приїздять до Золотоноші, де існує широке середовище баскетбольних уболівальників. Нікіта Руслов та Нікіта Воєвода завітали в гості до Золотоніської гімназії імені Г.Д. Скляренка, де влаштували баскетбольний майстер-клас, інформує ВІККА.

Баскетболістів зустріли вкрай гостинно. Гімназисти всі вбрались у спортивну форму. Від третього до 11-го класу.

Руслов і Воєвода займались із трьома десятками дітей, втім подивитися на майстер-клас прийшло близько 100 школярів.

“Чудові емоції від майстер-класу. Я знав, що у Золотоноші слідкують за баскетболом, дехто приїздить на матчі. Але такого інтересу і захоплення я не очікував. Приємно вражений. Діти всі добре підготовлені, все схоплюють на льоту, всі наші вправи виконують. Молодці”, – ділиться враженнями Нікіта Руслов.

Для обох Нікіт проводити майстер-класи – не новина. Тому баскетболісти впевнено поділили дітей на дві групи та почали з ними відпрацьовувати тонкощі цього виду спорту. Так, діти побачили та почули як потрібно правильно займати позиції в захисті, як розігрувати елементарні схеми атаки, середніх кидків та різних рухів.

blank

“Дуже добре, що до нас приїхали гравці “Черкаських Мавп”. Ми займаємося баскетболом і сьогодні дізналися багато нового, це чудова можливість підняти свою майстерність. Гравці високого рівня, мають великий досвід. Дуже приємно, що приїхали до нас, таке буває раз на рік. Приємно, що “Черкаські Мавпи” популяризують баскетбол не лише у Черкасах, а й області. Зацікавлюють цим видом спорту усіх”, – ділиться враженнями Андрій Бабко, капітан команди Гімназії Скляренка.

Найбільше часу лишили на сам баскетбол. Нікіта Руслов і Нікіта Воєвода разом зі школярами влаштували міні-турнір, у ході якого відіграли шість товариських матчів.

Баскетбол у Золотоноші – вкрай популярний спорт. У цьому місті тривалий час існує аматорська баскетбольна ліга. Дитячим баскетболом у Гімназії імені Скляренка опікується Володимир Єгоров.

“Співпрацюємо з “Черкаськими Мавпами” давно, ще з перших років клубу. Наша школа традиційно бере участь в обласних змаганнях з баскетболу, ми 16 разів вийшли до фіналу, 6 разів здобули бронзові нагороди і 5 разів срібні. Слідкуємо за виступами Черкаських Мавп, часто їздимо на домашні матчі. Дуже хороша традиція таких майстер-класів. Діти вбирають всю інформацію, і після цих уроків із великим завзяттям починають тренуватися і займатися спортом”, –зазначає Володимир Єгоров, вчитель фізкультури.

blank

Володимир Гриценко, директор БК “Черкаські Мавпи”: “Ми давно знаємо, що в Золотоноші люблять баскетбол і розвивають його. Тут є два баскетбольних крила – аматорська ліга та дитячий баскетбол. Приємно, що в районних центрах слідкують за басктеболом та вболівають за “Черкаських Мавп”. Нас дуже гарно зустріли, показали баскетболістам уривки з їхніх матчів, багато дітей прийшли на баскетбол, розповідали вірші про “Черкаські Мавпи”. Це дуже приємно. Ми ж такими заходами робимо свій внесок у ровзиток та попляризацію баскетболу”.

На завершення майстер-класу гравці “Мавп” подарували гімназистам подарунки від партнера клубу, “Благодійного фонду Людмили Русаліної”.