До Дня Матері в Черкаському Будинку Вчителя відбувся чудовий літературно-мистецький захід «Роду криниця віща», ініційований та проведений обласною організацією Національної Спілки письменників України та обласним центром роботи з обдарованими дітьми, зокрема територіальним відділенням Малої академії наук України.

У рамках заходу відбулося нагородження переможців обласного літературного конкурсу «Роду криниця віща», який був проголошений за ініціативи письменниці, педагога, голови журі конкурсу, очільниці Черкаської крайової організації Народного Руху України Валентини Коваленко. 180 учнів із 17 районів області подали на конкурс свої творчі роботи, у яких кожен по-своєму осмислив проблему роду, родинних цінностей, ролі збереження духовного родинного спадку у процесі формування цілісної особистості. Переможці отримали грамоти від письменницької організації, пам’ятні подарунки від обласного центру роботи з обдарованими дітьми.

blank

Та найбільшою радістю для кожного юного літератора стала щойно видрукувана збірка кращих творів 75 учасників конкурсу. Підтримали це видання черкаські рухівці. А шестеро переможців, які зайняли перше місце у трьох вікових категоріях, отримали від представників НРУ ще й фінансове заохочення. Посутню допомогу щодо підтримки обдарованої молоді надав директор інституту іхтіології, підприємець Руслан Мельник.

blank

Зворушливою була промова на цьому заході старшого рухівця Віталія Вахнія, який нагадав, що ще з 90-х років, від зорі зародження Народного Руху України, ця політична сила дбала і сьогодні підтримує енергію національного відродження – нашу обдаровану українську молодь.

blank