Група підприємців, які торгують біля універмагу на Центральному ринку в Черкасах, прийшли на площу під ОДА, щоб поскаржитися на дії міської влади Черкас, яка відбирає в них землю під торговими точками, пише “Прочерк“.

Всього торгує на вказаному місці біля 60 підприємців, але вони скаржаться, що влада хоче знести їх намети по Гоголя.

Також підставою для мітингу стали подані до ВР України законопроекти щодо встановлення касових апаратів та суттєве збільшення штрафних санкцій. Однак, найперше, звісно, підприємців турбувала можливість торгувати біля універмагу.

– Міська влада знищує малий і середній бізнес. Підприємців заставили переробити торгові намети так, як вказав міськвиконком. А тепер їх виганяють. Люди добрі, та знайдіть спершу куди перевести людей, а потім виганяйте. А вигнати в нікуди – так не можна! – говорить один з організаторів акції, голова Черкаської міської профспілки працівників торгівлі, громадського харчування та послуг Леонід Запорожець Леонід Запорожець.

blank
До початку акції до протестувальників вийшли заступник голови Черкаської ОДА Костянтин Омаргалієв та голова Черкаської Федерації профспілок Петро Шевченко.

Омаргалієв пообіцяв учасникам акції зустріч з керівництвом області у рамках круглого столу у вівторок 24 вересня.

Деталі у ВІДЕО