Учні 11-х класів, які визначаються з майбутньою професією, отримали інформацію від правоохоронців щодо вступу та набору до поліції. Про це інформує сайт нацполіції області.

Начальник сектору кадрового забезпечення Черкаського районного управління ГУНП в Черкаській області Оксана Сенченкова, за участі випускника четвертого курсу Національної академії внутрішніх справ Артура Кравчука, провели профорієнтаційні лекції для 11-класників. Правоохоронці розповіли чим займаються слідчі, оперуповноважені з протидії торгівлі людьми та незаконним обігом наркотичних засобів, працівники підрозділу кібербезпеки та психологи.

Студент випускник Артур Кравчук поділився зі школярами тонкощами роботи криміналіста й продемонстрував професійно-технічне обладнання, яке застосовують поліцейські криміналісти у професійній діяльності. Також він провів майстер-клас та показав, як вилучається слідова інформація з місця події.

Оксана Сенченкова поінформувала випускників про заклади вищої освіти із специфічними умовами навчання, які здійснюють підготовку поліцейських та розповіла про вимоги, процедуру вступу й етапи відбору. Під час перегляду відео діти мали змогу дізнатися про специфічні умови навчання та курсантське життя в академії.

Також старшокласники отримали інструкції з алгоритмами щодо подачі необхідних документів для вступу в навчальні заклади.