Черкащанин проходячи повз черкаський відділ поліції, побачив, що собаки тягають зі смітника пакети з яких випадають гільзи та деталі зброї. Він виявив, що в смітнику біля черкаської поліції також були викинуті матеріали кримінальних справ, копії документів, оригінали результатів експертиз та ще бозна що.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Брудне місто: хто має нести відповідальність за гори сміття в Черкасах

  – Я відразу зателефонував на “лінію 102″… там мене шокували. Сказали, що наявність боєприпасів в смітнику не є проблемою і сміття має вивезти Черкаська служба чистоти, – говорить чоловік.

Він, частину гільз, деталей зброї та документів з детальними даними про злочини, людей, персональні дані свідків та тому подібне позбирав і взяв на зберігання, сподіваючись, що хтось все таки зреагує і належним чином утилізує фактично секретну документацію та боєприпаси.

Сподіваємось, що після звернення “Дзвін.media” в прокуратуру області, буде припинено практику викидання запасів речових доказів з лабораторії криміналістів на смітники міста. Адже, окрім документів з персональними даними громадян, мабуть, не хотілося б, аби безпритульні собаки тягали Черкасами пакети з гранатами, набоями і наркотиками, що вже не потрібні правоохоронцям.

Тим більше, що пересічних громадян жорстко карають за незаконне зберігання цих самих набоїв та зброї. Навіть за кілька куль можна загриміти за грати! А з тих, хто володіє зброєю законно, вимагають ретельно зберігати її у сейфах.

І ще один цікавий нюанс: правоохоронці ж не просто так мали б зберігати відстріляні набої кожної одиниці зареєстрованої зброї. Це потрібно для того, щоб у разі злочину із застосуванням, скажімо, рушниці, балістична експертиза – порівняння набоїв, які знайдені на місці злочину, і тих, які зберігаються в правоохоронців – виявила справжнього злочинця серед кола підозрюваних, у яких є подібна рушниця. І от тепер уявіть собі ситуацію, що на місці злочину чиясь рука сипне набої, які валялись у смітнику. Тоді ж винними можуть визнати абсолютно невинних людей, весь “злочин” яких полягав у тому – що зареєстрували свою зброю у таких недбалих поліцейських. А документи людей і перелік зброї, яка в них є? А частини зброї? Страшно навіть уявити, чим може обернутись ситуація, коли “покладами” інформації та деталей скористаються справжні злочинці!

“Дзвін.media” обов’язково візьме з цього приводу коментарі у черкаських правоохоронців. Утім, з огляду на реакцію поліції на заяву перехожих, виникають підозри, що всі ці документи на смітник потрапили недарма…

Варвара Горова

blank

blank blank blank blank blank