З метою вдосконалення професійних навичок з ліквідації наслідків ДТП, 9 серпня в місті Черкаси пройшли тактико-спеціальні навчання. Повідомляють в управлінні ДСНС Черкащини.

Основними завданнями рятувальників під час ліквідації наслідків дорожньо-транспортної пригоди є запобігання виникнення пожеж та швидка евакуація потерпілих із пошкоджених автомобілів. Не випадково учбові вправи, які довелось виконувати підрозділам ДСНС, під час навчань, допомагали відпрацьовувати відповідні професійні протоколи.

blank

Кожен з підрозділів, що брали участь у навчаннях, відпрацював дії з розмиву пального, яке вилилося із пошкодженої паливної системи, проведення пінної атаки, та бойове розгортання і рятувальні роботи з евакуації потерпілих із пошкоджених салонів.

В свою чергу, спецслужби міста, а саме працівники Національної поліції та швидкої допомоги, змогли відпрацювати алгоритм обопільного оповіщення між службами, спільні дії на місці пригоди, та злагодженість під час виконання завдань за призначенням.

blank

«Проведення подібних тренувань є запорукою ефективних дій на місці ДТП, порятунку потерпілих, а також дозволяють вдосконалити професійні навички та взаємодію всіх спецслужб міста» – зазначив начальник 2-го ДПРЗ Управління ДСНС України у Черкаській області Олександр Сіпко.

Аналогічні навчання у відповідності до обласного плану бойової підготовки підрозділів Управління ДСНС, найближчим часом будуть проведені в кожному районі області.