Команда з робототехніки  “ВrainsOn”  Черкаської  загальноосвітньої  санаторної  школи-інтернату  І-ІІ ступенів у новому сезоні Всеукраїнського фестивалю робототехніки FIRST LEGO League «Вперед на орбіту» виборола головну нагороду змагань – Кубок Чемпіона.

Фестиваль проходив у Києві 6-7 квітня і був присвячений проблемам космосу та людини в космосі на Всеукраїнському фестивалі «ROBOfirst – більше ніж роботи». Участь у FIRST LEGO League взяла 51 команда з усієї України. Понад 1000 школярів з усієї України вирішували фізичні та соціальні проблеми, з якими зіштовхується людина при тривалому перебуванні за межами Землі.

Юні робототехніки презентували проект – радіокерований космічний дрон, який може рухатися у відкритому космосі та керуватися безпосередньо космонавтом із середини станції.

На фестивалі  учасники команди “BrainsOn” спілкувалися зі своїми однодумцями з інших міст та регіонів України, а  також суддями, влаштовували запальні флешмоби, проводили біля піт-зон цікаві вікторини та конкурси. Всі члени команди  впродовж змагань дотримувались принципів фейр-плей: повага до суперників та їх підтримка, повага до правил та рішень суддів, ведення чесної гри, стримування своїх емоцій, вміння адекватно сприймати будь-який результат змагання, інформують у Черкаській  загальноосвітній  санаторній школі-інтернаті.