За результатами ХХХ Міжнародної агропромислової виставки «Агро-2018» Міністерство аграрної політики та продовольства України відзначило Золотою медаллю п’ять підприємств області – ТОВ «Красногірський олійний завод», ФОП «Плужник», ТОВ «АПК Маїс», ТОВ «Золотоніський лікеро-горілчаний завод Златогор» і ПОСП «Уманський тепличний комбінат».

Нагороди було вручено під час засідання колегії Черкаської облдержадміністрації 3 липня, пише “Прочерк”.

– Міжнародна агропромислова виставка репрезентує найбільші досягнення в галузі сільського господарства, – відзначив голова Черкаської облдержадміністрації Юрій Ткаченко. – Дуже приємно, що Черкащина була гідно на ній представлена – більше ніж двадцятьма підприємствами, а п’ятеро з них отримали престижні нагороди.

За впровадження новітніх технологій у галузі переробки олійних культур Золоту медаль було вручено засновнику ТОВ «Красногірський олійний завод» Віктору Полозову.

– Наш завод відрізняється від інших підприємств галузі двома вагомими речами, – наголошує Віктор Олександрович. – Перша – це продукт, я би сказав, особливої якості. Той, хто скуштував нашої олії, не захоче ніякої іншої. Це – цілком натуральна олія, без будь-якої штучної екстракції. Витискати все до останньої краплини, при цьому застосовуючи високі температури й хімікати, ми категорично не будемо. Друга наша особливість – це застосування найновіших західних технологій переробки олійних культур. Наш завод – новітній, сучасний, повністю комп’ютеризований і автоматизований.

Виробництво на «Красногірському олійному заводі» – цілком безвідходне. Отримана на виробництві олія йде на експорт і на внутрішній ринок (у тому числі в бутильованому вигляді), макуха використовується як корм тваринам (сільгосппідприємство «Красногірське» Віктора Полозова утримує близько 500 голів великої рогатої худоби), а з лушпиння виробляють пелети для опалення.

Нагадаємо, Віктор Полозов – відомий на Черкащині підприємець, меценат. Він – депутат обласної ради, голова обласної організації Аграрної партії України.

За словами начальника управління агропромислового розвитку ОДА Ігоря Колодки, згадана «Агро-2018» – найбільша виставка в Україні й у Східній Європі загалом.