На Черкащині через жахливий стан доріг і відсутність обіцяного чиновниками ремонту, жителі змушені перекривати дороги. На жаль, у такий спосіб вони не вперше за останні кілька місяців звертаються до місцевої влади. Такий стан речей добре відомий народному депутатові України від Черкащини Владиславу Голубу. Сьогодні обранець з трибуни Верховної Ради звернувся до Володимира Гройсмана з проханням приділити особливу увагу стану доріг в Черкаській області та спрямувати додаткові кошти на ремонт автошляху Н-16 біля села Геронимівка Черкаського району.

«Тільки за  останніх декілька місяців люди неодноразово перекривали дороги аби достукатися до місцевої та обласної влади. Вчора, 20 вересня люди вийшли на дострокову акцію протесту і перекрили дорогу Н-16 біля села Геронимівка Черкаського району. Це вже не перший такий випадок. Після того, як люди перекривали дорогу у серпні, обласна влада пообіцяла розпочати ремонт 15 вересня. Але ремонт так і не розпочали. Тому люди вийшли знову і пообіцяли стояти, аж поки не почнуть ремонтувати.  Я хочу звернутися до очільника уряду з проханням приділити особливу увагу ситуації з ремонтом доріг у Черкаській області. Крім того я прошу мій виступ  оформити як депутатський запит, з проханням виділити додаткові кошти на ремонт автошляху Н-16 біля села Геронимівка»,- наголосив Владислав Голуб.

Крім того він зауважив, що відповідальними за ремонт і утримання цієї дороги – Н-16 є саме Служба автомобільних доріг в Черкаській області а також заступник голови Черкаської облдержадміністрації, який відповідальний за транспортну інфраструктуру області.

«Загалом цього року уряд виділив на ремонт доріг 47 млрд. грн. З 1 січня цього року 123 тис. км доріг передано на обласний рівень. На їх утримання передбачено 35% коштів Дорожнього фонду, який також запрацював цього року. У  2018 році бюджет обласних доріг складає 11 млрд. грн. І станом на середину літа Черкаська область – єдина область, яка не використала жодної гривні на ремонт доріг. При цьому на Черкащину було виділено 391 млн грн. Чому так, потрібно напевно запитати в голови Черкаської області та інших відповідальних осіб»,- наголосив пан Голуб.

Нардеп повідомив, що триматиме на особистому контролі ситуацію з ремонтом доріг області і закликав уряд на чолі з Володимиром Гройсманом зробити те саме. «Ми ніколи не зможемо повернути  довіру до влади поки безвідповідальність та брехня пануватиме в Україні», -підсумував парламентар.