За процесуального керівництва Черкаської окружної прокуратури повідомлено про підозру фізичній особі-підприємцю за фактом підроблення та використання підроблених офіційних документів, а також привласнення грошових коштів під час виконання робіт з капітального ремонту тротуару в м. Черкаси (ч. 3 ст. 358, ч. 2 ст. 28 ч. 4 ст. 358, ч. 3 ст. 191 КК України). Про це повідомляє пресслужба Черкаської обласної прокуратури.

За даними слідства, у ході виконання договору підряду на виконання робіт з капітального ремонту тротуару вулиці Смілянська в м. Черкаси, укладеного в грудні 2017 року та червні 2018 року з департаментом житлово-комунального комплексу Черкаської міської ради, підрядник під час оформлення офіційних документів про виконаний обсяг робіт вніс до відповідних актів неправдиві відомості, зазначивши будівельні роботи, які фактично він не виконував та матеріали, які не використовував. Внаслідок таких дій завищено вартість робіт на суму понад 57 тис. грн, які підприємцем привласнені.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.