У Черкасах уже готовий до роботи Центр вакцинації від Covid-19. Він запрацює із наступного тижня у режимі «вихідного дня» за наявності вакцини та необхідності у додаткових місцях проведення щеплення громадян.

«Фактично ми готові розпочати роботу Центру. Зокрема, вже визначено склад п’яти лікарських і сестринських бригад, які будуть проводити вакцинацію, відповідальних осіб за організацію процесу, а також медиків забезпечено усіма необхідними матеріалами й засобами для роботи… Очікуємо на розпорядження про початок роботи та постачання вакцини», – зауважив директор департаменту охорони здоров’я та медичних послуг Всеволод Кульчиковський.

Центр вакцинації запрацює на базі Будинку культури ім. І. Кулика (вул. Благовісна, 170 в холі на першому поверсі). Щеплювати планується громадян, які записалися до листа очікування вакцинації проти COVID-19 в додатку чи через сайт «Дія» або через контакт-центр Міністерства охорони здоров’я.

blank

Наразі у Черкасах вакцинація проводиться через мережу первинної медичної допомоги та силами трьох мобільних бригад з імунізації. Їх створено на базі: КНП «Черкаська міська консультативно-діагностична поліклініка»; КНП «Другий Черкаський міський ЦПМСД»; КНП «П`ятий Черкаський міський ЦПМСД».