Готуючись до відзначення 210-ї річниці від дня народження Т.Г.Шевченка, музей “Кобзаря” пропонує відвідувачам кілька виставок. Інформують на сторінці музею у соцмережі.

Родзинкою цьогорічних березин буде також виставка «І слово вічнеє, і образ невідцвітний…» Шевченківські зображення на декоративному та вжитковому посуді». У фондах музею уже зібрана чимала колекція різного посуду: тарілки, чашки, вази, куманці із зображеннями Т.Г. Шевченка, рядками його віршів, пам`ятниками та пам`ятними місцями. На виставці буде представлено близько 80 експонатів.

Справжнім подарунком до свята став великий чайник із портретом Тараса Шевченка, датами його життя, з одного боку, та «шевченківською» хатою з другого.

Зображення виконане способом травлення на порцеляні. Виконав його заслужений художник України, реставратор Віктор Крючков.

blank

“Щира подяка Майстру, який є не тільки поціновувачем та збирачем шевченкіани, але і автором багатьох скульптур, медалей, графічних та живописних полотен. Своєю творчістю художник щедро ділиться з музеєм.” – дякують музейники.