Митрополит Черкаський і Чигиринський Іоан, який також очолює Синодальне управління військового духовенства Православної церкви України закликав військових священиків не брати участь у помісному соборі УПЦ Київського патріархату, який скликає почесний патріарх Філарет. Про це йдеться в повідомленні на сторінці в Синодального управління у мережі «Фейсбук», інформує сайт «Прочерк».

«У зв’язку з намірами скликати помісний собор УПЦ Київського патріархату закликаємо всіх військових священиків (капеланів), хто бажає блага для церкви і України, не брати жодної участі в заходах і діях, які руйнують єдність Помісної УПЦ», – зазначено в повідомленні.

Військове духовенство ПЦУ нагадало, що рішенням Священного синоду Православної церкви України від 15 лютого 2019 року була підтримана пастирська діяльність військових священиків (капеланів) в складі Синодального управління військового духовенства.

«Таким чином, всі капелани, які несуть місіонерську діяльність серед військовослужбовців усіх силових структур України, є кліриками Об’єднаної Православної церкви України і не можуть брати участі в цих зборах», – додається в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що Філарет розіслав запрошення на свій собор. Філарет розсилає єпископам ПЦУ запрошення на «собор Української православної церкви Київського патріархату».