Депутат Черкаської обласної ради фракції ВО “Свобода”, директор департаменту освіти та гуманітарної політики Черкаської міської ради Сергій Воронов єдиний черкаський політик, що оплатив свою політичну рекламу перед минулорічними виборами до Верховної Ради у соціальній мережі Facebook. Про це стало відомо завдяки інформації аналітичного сайту Громадянської мережі “Опора”.

Нагадаємо, свободівець Сергій Воронов балатувався по 198-му “смілянському” окрузі і зайняв 6-те місце.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Черкаський нардеп у лідерах в Україні за витратами на рекламу в соцмережі

Громадський активіст Сергій Костенко припускає, що оплатити рекламу в російських рублях Воронов міг спробувати через нібито економію.

“Дивно спостерігати, коли патріоти ставлять рекламу в соціальних мережах в московських рублях. Звісно, я розумію, чому саме в рублях –  деякі таргетологи використовують цю валюту для здешевлення трафіку, але все-таки… Заради справедливості – за дану рекламу оплата не здійснювалася, оскільки її не було промарковано відповідним чином і Фейсбук її зняв з показу… Ну, і всі подальші реклами вже ставив в доларах”, – зазначив Костенко.

Згідно з даними сайту, що аналізує політичну рекламу в соціальних мережах, жоден інший черкаський політик, крім свободівця, не платив за рекламу в російській валюті. Воронов створив двічі рекламні публікації в соцмережі за 4999 російських рублів.

blank

Клікніть по зображенню для збільшення

Пізніше Воронов прокоментував, що з картки гроші в нього списувало в доларах.

“Може, би хтось у себе валюти поперемикав, тоді би і в нього долари були? Зрештою, сумніваюсь, що засновники ФБ мають відношення до, наприклад, російсько-української війни аби звинуватити когось у фінансуванні рублями російської армії”, – написав він.

blank