Володимир Вертелецький нещодавно брав участь у Чемпіонаті України зі стронгмену-2024. У результаті запеклої боротьби, з поміж 16 учасників вагової категорії 95 кілограмів, він зайняв четверте місце. Зараз найсильніший черкаський вибухотехнік готується до відрядження на деокуповані території.

Він на службі в поліції вже більш як вісім років. Починав з патрульної поліції, а наразі працює у вибухотехнічній службі Головного управління Національної поліції в Черкаській області.

“У вибухотехніки я перевівся з роти ТОР (рота тактико-оперативного реагування). Давно цікавився саперною справою та вивчав її. Коли почалася війна, вирішив, що потрібно допомагати людям в іншій сфері. Зараз відчуваю, що приношу користь своєю роботою”, — розповідає Володимир.

Він зазначає, що для поліцейського важливо розвивати фізичні дані. Спорт у житті Володимира завжди є на першому місці. З 18 років він почав займатися вільною боротьбою. Пізніше зацікавився таким видом, як strongman та почав брати участь у чемпіонатах України, займаючи призові місця.

“Я захопився цим видом спорту і зрозумів, що хочу далі розвиватися в даному напрямку. Пам’ятаю, як в дитинстві дивився по телевізору виступи українських богатирів таких як: Василь Вірастюк, Сергій Конюшок, Олександр Лашин. Зараз я пишаюся тим, що ці спортсмени, за якими я слідкував у дитинстві, оцінюють мій рівень у стронгмені”, — ділиться поліцейський.

Улюбленою вправою для Володимира є підняття акселя, — це станова тяга акселя, гриф який є набагато товщий за звичайний гриф та підняття колоди (лог ліфт), пояснює правоохоронець. А ще каже, на службі на без жартів колег:

“Колеги жартують, що під час розмінування звільнених територій від росіян, я зможу переносити протитанкові міни, по 5-6 на руку, у місце для знищення, водночас тренуючи вправу стронгмена — прогулянка фермера. Це вправа, коли переносять валізи на час”, — додає правоохоронець.

Після закінчення війни у вибухотехніків залишиться багато роботи з розмінування території, переконаний Володимир. Зараз він готується до відрядження на деокуповані території. Його надважливим завданням буде – виявлення небезпечних боєприпасів, розмінування місць активних бойових дій та дислокацій ворога.

“Все потрібно виявити й знищити, аби зберегти людям найцінніше — життя”, — зазначив вибухотехнік.