Черкаський зоопарк уперше відкрив свої двері для відвідувачів 1 травня 1979 року й цьогоріч йому виповнюється 45 років. Про це в межах проєкту “Come_On Talk” на “ВиЧЕрпно” розповів директор зоологічного парку в Черкасах Євгеній Ван, який є його очільником уже 16 років.

Відтак Черкаський зоопарк входить в сімку зоопарків загальнодержавного значення України та є єдиним, що утримує отруйних тварин.

Протягом крайніх кількох років у зоопарку дещо зменшили кількість тварин та їх видів задля того, аби збільшити площу для перебування звірів і побудувати нові вольєри.

blank
Наразі в цьому парку налічується близько 250 видів тварин, 2.5 тисяч екземплярів, із них 75 % — відносяться до Червоної книги України та інших Міжнародних Червоних списків.

blank
“Попередні роки ми робили дуже багато для того, аби нас вважали найкращими в Україні. Ми хочемо, аби було комфортно не лише тваринкам, а й нашим відвідувачам, тому подбали про багато нових експозицій. Думаю, що саме тому ми позитивно відрізняємося від інших зоопарків”, — розповідає Євгеній Ван.

Нагадаємо, що масштабні зміни в парку розпочалися у 2016 році й передбачали вісім черг перебудови зоопарку, які мали тривати до 2027 року, якби не повномасштабна війна. Завдяки домовленості з корпорацією “Roshen”, були створені абсолютно нові унікальні для України експозиції — “Земля ведмедів і вовків” (відкрита у 2017 році, витрачено 25 мільйонів гривень) та “Олені й зубри” (відкрита у 2019 році, витрачено 50 мільйонів гривень).

Улітку 2021 року завершили реконструкцію штучного озера та головного входу в зоологічний парк. Тоді також побудували нові вхідні групи, два дитячі майданчики й створили систему очищення водойм.

blank

blank

blank

blank