23 жовтня за сприяння Департаменту економіки та розвитку Черкаської міської ради в рамках Програми сприяння залученню інвестицій та розвитку підприємництва у місті Черкаси на 2017-2021 роки у конференц залі ГС «Агенція підтримки підприємництва та інвестицій» відбувся четвертий захід із циклу безкоштовних інформаційно-мотиваційних тренінгів для підприємців та тих черкасців, які лише збираються започаткувати власний бізнес. Про це інформує “ВиЧЕрпно”.

Спікерами заходу виступили Світлана Обманюк – бізнес-тренер, фахівець з великим досвідом роботи в податкових органах та Світлана Погасій – засновник Черкаського юридичного бюро та Центру надання бухгалтерських послуг.

Вони розказали черкасцям про зміни в трудовому законодавстві: до чого готуватися та як уникнути штрафів, про податкові, бухгалтерські та юридичні аспекти, про ведення податкового, бухгалтерського та кадрового обліку, як узаконити найманих працівників з мінімальними податками та ін.

«Основною ознакою, яка відрізняє цивільно-правові відносини від трудових, є те, що трудовим законодавством регулюється процес організації трудової діяльності, а предметом цивільно-правових договорів є отримання певного матеріального результату, що вимірюється у конкретних фізичних величинах. Зокрема, виконавець, який працює за цивільно-правовим договором, на відміну від працівника, що виконує роботу відповідно до трудового договору, не підпорядковується правилам внутрішнього трудового розпорядку, він сам організовує свою роботу і виконує її на власний ризик», — зазначила Світлана Обманюк.

Світлана Погасій акцентувала увагу роботодавців на тому, що з 1 січня 2018 року штрафні санкції за використання праці одного неоформленого працівника становлять 111 690 грн.

«Вигідніше використати кошти на оплату праці офіційно оформлених працівників, ніж сплачувати штраф за приховування трудових відносин», — додала Світлана Погасій.
У рамках заходу черкасці мали можливість отримати індивідуальну практичну консультацію по питанням трудового законодавства та максимально інформативну відповідь на свої запитання.