У складні часи військової агресії росії проти України на допомогу прийшли люди з інших країн. Руку підтримки простягнули і міста-побратими Черкас. Інформує пресслужба міської ради.

Аби віддячити їм за гуманітарну допомогу продуктами харчування, засобами гігієни, ліками, обладнанням, наданий притулок нашим громадянам та сердечну турботу про них, Черкаська міська рада планує звернутися з клопотанням до Президента України щодо нагородження найактивніших помічників почесною відзнакою «Місто-рятівник». Відповідне доручення підготувати проєкт звернення депутатів Черкаської міської ради надали департаменту економіки та розвитку під час засідання виконавчого комітету 17 січня.

«Місто-рятівник» — почесна відзнака, встановлена Президентом України для відзначення виявлених жителями міст іноземних держав гуманізму, милосердя, солідарності з Українським народом у відстоюванні ідеалів свободи, миру та демократії, а також підтримки нашої держави у захисті її незалежності та суверенітету під час відсічі збройної агресії росії проти України (Указ Президента України від 22 травня 2022 року № 355/2022 «Про встановлення почесної відзнаки «Місто-рятівник»).