Відповідно до Закону України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання» усі житлові та не житлові будівлі повинні бути оснащені вузлами комерційного обліку (загальнобудинковими лічильниками). Навіть в умовах карантину підприємство повинно виконувати вимоги чинного законодавства. Тому фахівці черкаського водоканалу продовжують монтаж водомірів у багатоповерхівках.

– Ми виконуємо усі вимоги законодавства та нормативних актів щодо встановлення вузлів комерційного обліку: прораховуємо вартість встановлення для кожної будівлі індивідуально, надаємо повідомлення власникам (співвласникам) про намір встановлення, де зазначаємо розмір внесків та узгоджуємо з ними можливі відмінні умови щодо монтажу, – зазначає заступник директора КП «Черкасиводоканал» Світлана Лісковець.

*Згідно з положеннями частини 6 статті 3 Закону витрати на встановлення комерційних вузлів обліку покладаються на власників (співвласників) усіх приміщень у будівлі. Вартість комплексу робіт на встановлення розраховується для кожної будівлі окремо.

Загалом протягом двох місяців підприємством вже встановлено 16 лічильників, а впродовж липня планується ще 10. Для виконання монтажних робіт працівники підприємства вимушені тимчасово обмежувати водопостачання у тих будинках, де проводяться роботи.

До вашої уваги графік встановлення загальнобудинкових лічильників на липень:

Звертаємо увагу, що графік може коригуватися. Про зміни буде повідомлено додатково на сайті підприємства.