12-14 жовтня у славетному місті Чернігів, в спортивному комплексі «Хімік»  відбувся Кубок України 2018 з пауерліфтингу. З усієї України і навіть Білорусії  з’їхалося 265 найсильніших представників цього силового виду спорту, бажаючих проявити свої сили у 390 номінаціях.

Участь в Кубку взяли спортсмени Чорнобаївського спортивного клубу «ВІКІНГ» в складі  п’яти хлопців та трьох дівчат.

Більшість з них є вже досвідченими, адже брали участь у чималій кількості змагань, і тому їм добре відомий дух суперництва та напруга значимого турніру, до якого важко і серйозно готувалися.

blank

Президент федерації Ukrainian Powerlifting Cammittee Богдан Воробей
(на фото зліва), потиснувши руку Григорію Душейку, висловив щиру подяку за безкорисливу допомогу спортсменам СК «ВІКІНГ»,  і за те, що команда взяла  участь в грандіозному святі сили  Кубку України-2018.

Спортсмени кажуть, що підготовку до Кубка розпочали заздалегідь, оскільки треба було дуже багато чого допрацювати. Адже з кожним роком пауерліфтинг набуває все більшої популярності, і в цьому виді з’являються нові сильні суперники, тому команда старалася скласти їм конкуренцію та, звісно, вернутися додому з чудовими результатами.

Підтримати свою команду, привітати та надихнути атлетів на нові успіхи прибув до Чернігова і президент Чорнобаївського спортивного клубу «Вікінг» Григорій Петрович Душейко, меценат проведення чемпіонату Світу в м.Києві у листопаді 2018 року.

На церемонії відкриття він звертаючись до всіх учасників висловив надію, що спортсмени  покажуть красиву безкомпромісну і спортивну боротьбу, яка допоможе визначити найсильнішого, продемонструють блискучу витримку і незламну жагу до перемоги.

– Зичу вам успіхів і впевненості у своїх силах, повної мобілізації внутрішніх можливостей, максимальної концентрації, волі до перемоги, професійного зростання. Бажаю, щоб ви досягли таких результатів, щоб кожен із вас в подальшому гідно представляв нашу країну на чемпіонатах Європи та світу. Здоров’я вам, наснаги, оптимізму і нових яскравих перемог. Слава Україні, – сказав на завершення виступу президент клубу Григорій Душейко.

Після урочистостей розпочалися динамічні та запеклі змагання, які тривали протягом двох днів. У деяких вікових та вагових категоріях розгорілась небувала конкуренція.  На чемпіонаті було встановлено чимало рекордів України, Європи та Світу.

blank

Чорнобаївські «Вікінги» взяли участь в 15 вправах та вибороли 8 золотих, 3 срібних, 2 бронзові нагороди, ставши Чемпіонами та Призерами IV-го Кубку України 2018 і посіли такі призові місця:

Гонтар Валентин 31 рік (МСМК):

– пауерліфтинг до 82,5 кг. – 1 місце (сума 650 кг. );

– пауерліфтинг Абсолютна першість (серед всіх вагових категорій) – 2 місце;

– станова тяга до 82,5 кг. – 1 місце (262,5 кг.);

– станова тяга Абсолютна першість (серед всіх вагових категорій) – 3 місце;

Гришко Вадим 35 років (МСМК):

– екстремальний жим штанги вагою 55 кг. – 1 місце ( 55 повторень)

виконаний норматив КМС з екстремального жиму

– підйом штанги на біцепс  до 67,5 кг. – 1 мiсце (60 кг. )

Раковський Віталій 24 роки (МС):

-підйом штанги на біцепс  до 82,5 кг. – 2 мiсце (65 кг );

Жадько Олексій 27 років:

– пауерліфтинг до 100 кг. – 3 місце (сума 555 кг. );

– станова тяга до 90 кг. – 4 місце (230 кг.);

Слуцький Ярослав 17 років:

– пауерліфтинг до 82,5 кг. – 1 місце (сума 410 кг. Teen);

– станова тяга до 82,5 кг. – 1 місце (150 кг. Teen );

Кіян Олеся 28 років:

– станова тяга до 56 кг. – 3 місце (120 кг.);

Катанова Руслана 15 років: 

– екстремальний жим штанги вагою 35 кг. – 1 місце (48 повторень Teen);

– підйом штанги на біцепс  до 67,5 кг. – 1 мiсце (25 кг.  Teen);

Зоря Віта 13 років:

– екстремальний жим штанги вагою 25 кг. – 1 місце (99 повторень Teen);

РЕКОРД УКРАЇНИ!

виконаний норматив Майстер Спорту Міжнародного Класу (МСМК);

– підйом штанги на біцепс до 60 кг. – 1 мiсце (35 кг.  Teen);

РЕКОРД УКРАЇНИ!!!

– підйом штанги на біцепс -абсолютна першість серед всіх вагових категорій-2 місце

Виконала норматив Майстра Спорту Міжнародного Класу (МСМК);

– Від участі в Кубку України ми отримали великий заряд мотивацій на наступні змагання,- говорить капітан СК «ВІКІНГ» Валентин Гонтар. – Адже змагальний дух завжди дає наснагу. Хоча й була дуже важка конкуренція  та результатами, я, як капітан задоволений.  Хлопці й дівчата гідно представили наш клуб. Щиро дякую Григорію Петровичу, Президенту клубу, за велику підтримку учасників команди,  за те, що він в нас вірить, переймається і допомагає.

Вітаємо спортсменів з успішним виступом і бажаємо їм подальших перемог!

Ніна Семенова, Валентина Згура